Monday, July 22, 2024
spot_img
HomeCultuurDe internationale invloed van rabbijn Yoshiyahu Pinto

De internationale invloed van rabbijn Yoshiyahu Pinto

De afgelopen decennia heeft Rabbi Pinto zichzelf gevestigd als de meest invloedrijke Joodse rabbijn ter wereld

Er worden ruim tienduizend mensen verwacht op het evenement onder voorzitterschap van opperrabbijn Yoshiyahu Pinto, dat op 10 september 2023 zal plaatsvinden in het Hichal Menorah Stadion in Tel Aviv. Op het programma voor deze dag, beschreven als “de grootste Joodse gebeurtenis van het jaar”, staan duizenden slotlezingen van het boek Zohar, een traditioneel vergevingsgebed voor de maand Elul en een muziekconcert door de grote Joodse zangers. , Mordechai Ben David en Yishai Ribo, begeleid door een groot orkest en een koor.

Het hoogtepunt van het evenement zal naar verwachting de toespraak zijn van rabbijn Pinto, die speciaal naar Israël zal komen, vergezeld van zijn opvolger, zijn zoon, rabbijn Yoel Pinto. Dit jaar zal de gebeurtenis, die inmiddels een traditie is geworden, het dertig jaar geleden zijn dat de instellingen van “Shuva Israel” onder zijn leiding werden opgericht.

De meest invloedrijke Joodse rabbijn ter wereld

De afgelopen decennia heeft Rabbi Pinto zichzelf gevestigd als de meest invloedrijke Joodse rabbijn ter wereld. De instellingen worden vertegenwoordigd door ongeveer honderd centra, in de Verenigde Staten, Europa en Israël, maar ook in Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn lessen en advies zijn populair geworden bij een zeer breed scala aan gemeenschappen over de hele wereld: joden, christenen, moslims, religieus en seculier. Enerzijds adviseert hij miljardairs en internationale beroemdheden, anderzijds gewone mensen die op zoek zijn naar advies, inspiratie en richting.

Haar instellingen over de hele wereld verdelen voedsel en bieden hulp aan de behoeftigen, voor een bedrag van honderden miljoenen dollars per jaar. Voor rabbijn Pinto is dit een van de belangrijkste doelstellingen van zijn instellingen: het helpen, bijstaan en ondersteunen van degenen die niet over de middelen beschikken om op eigen kracht te overleven. De lessen van Rabbi Pinto worden live uitgezonden op sociale media en geselecteerde websites, in tientallen talen, en worden miljoenen keren bekeken.

Een miljoen volgers en een persoonlijke relatie met toppolitici

Rabbi Pinto heeft naar schatting wereldwijd meer dan een miljoen volgers en studenten. En hij onderhoudt met duizenden van hen een persoonlijke en directe relatie dankzij de verschillende sociale platforms die door zijn studenten worden beheerd. ‘Shuva Israel’ wordt beschouwd als de rijkste Joodse gemeenschap ter wereld, vergezeld door miljardairs en zakenlieden uit vele landen, die geen stap zetten zonder eerst Rabbi Pinto te raadplegen.

Hij heeft persoonlijk contact met veel hoge regeringsfunctionarissen over de hele wereld en had onlangs een ontmoeting met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen, de Israëlische minister van Transport Miri Regev, de Israëlische minister van Energie, Israel Katz en hoge functionarissen van het Israëlische kantoor. Premier Benjamin Netanyahu. De cursus die hij een paar maanden geleden in Dubai gaf, bracht de Israëlische miljardair Eyal Waldman, voorzitter van het investeringsfonds Waldo Holdings, en vele lokale zakenlieden samen.

In Dubai werd ter ere van hem een officiële receptie georganiseerd door sjeik Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan, minister van Tolerantie. Vervolgens ontmoette hij een reeks hoge functionarissen van het koninkrijk. Hij had een lange ontmoeting met sjeik Saud Bin Saqr Al Qasimi, de huidige heerser van het emiraat Ras El Khaimah, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De bijeenkomst vond plaats in het kantoor van de soeverein.

Rabbi Pinto had in Dubai ook een ontmoeting met de volgende zakenlieden: Ahmed Sultan Bin Sulayem (vicevoorzitter van de raad van bestuur van de PK, voorzitter van de raad van bestuur en senior CEO van de DMCC en voorzitter van de raad van bestuur van de Dubai Diamond Exchange), Atinirmal G. Pagarani (voorzitter van de raad van bestuur van Yogi Group), en vele anderen.

De ontmoeting met de Amerikaanse basketballer James LeBron

Ongeveer een jaar geleden ontmoette Rabbi Pinto de Amerikaanse basketbalspeler James LeBron, de speler van de Los Angeles Lakers. Dit is niet de eerste keer dat LeBron overleg pleegt met Rabbi Pinto en de twee hebben regelmatig contact. Vorig jaar had rabbijn Pinto een ontmoeting met een lange lijst zakenlieden en politici over de hele wereld, waaronder: de Grieks-Amerikaanse miljardair John Catsimatidis, vice-president van het Franse parlement Roger Karoutchi, Hondurese regeringsleiders, hoge Poolse regeringsfunctionarissen (regeringssecretaris Tadeusz Kościński, Poolse Senaatspresident Michał Kamiński), de Amerikaanse miljardair betrokken bij de creatie van bitcoin, Brock Pierce, de Georgische zakenman Roman Pipia, Joseph Lipsey uit Puerto Rico en de gekozen vertegenwoordiger van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Jimmy Gomez.

Onlangs ontmoette hij ook de Amerikaanse miljardair Larry Meisel, oprichter van het Museum of Tolerance en president van het Simon Wiesenthal Center, evenals de joodse miljardair Jack Avital in New York.

Veel ambassadeurs van over de hele wereld bezoeken Rabbi Pinto in zijn huis in Manhattan. Onlangs had hij een ontmoeting met de ambassadeur van de staat Guatemala bij de Verenigde Naties, Luis Antonio Lam Padilla, de ambassadeur van Slowakije bij de Verenigde Naties, Michal Mlynár, en de ambassadeur van Marokko bij de Verenigde Naties, Omar Hilale. Hij had ook een ontmoeting in Israël met de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, en in Marokko met de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Marokko, de ambassadeur van Frankrijk in Marokko, de ambassadeur van Malta in Marokko en de ambassadeur van het Vaticaan in Marokko. .

In Moldavië had rabbijn Pinto een ontmoeting met Sergio Prudan, minister van Cultuur en Toerisme van de Republiek Moldavië, en Vadim Krasnoselski, president van Transnistrië. Tijdens zijn laatste bezoek aan Israël kwamen veel persoonlijkheden de zegen van Rabbi Pinto ontvangen, waaronder: de presentator Ofira Asayag, de zangeres Odeya, de voormalige Miss Israel Linor Abargil, de dochter van zakenman Rami Levy, Yafit Levy, kindsterretje Miki, oprichter van de fitnessketen Sher Fitness, Sher Sadna, ster van de realityshow Big Brother, Bar Cohen en zijn metgezel Eliav, acteur Omer Hazan, muziekproducent Adi Leon, voetballers Pini Balili en Sharon Mimer, burgemeester van Rishon LeZion Assaf Daabul, advocaat Shai Elias , tv-persoonlijkheid Adele Bespalov en haar man Match Abed, en anderen.

Rav Pinto adviseert de grootste

Persoonlijke ontmoetingen met de Zweedse prinses en Afrikaanse presidenten

Märtha Louise, prinses van Noorwegen en oudste dochter van koning Harald V van Noorwegen, bezocht vorig jaar samen met haar verloofde, de sjamaan Durek Verrett, rabbijn Pinto in Manhattan. In het hart van dit bijzondere bezoek vroeg de prinses om haar zegen en advies over een

Tijdens zijn bezoek aan Haïti had rabbijn Pinto een ontmoeting met premier Claude Joseph in zijn officiële residentie in Port-au-Prince. Hij had ook een ontmoeting met de minister van Handel, Jonas Coffy, de minister van Toerisme, Myriam Jean, de minister van Religieuze Zaken, de directeur-generaal van de Nationale Politie, Léon Charles, leden van het kabinet, de consul-generaal van Haïti in New York , Jacques Lauture, de Haïtiaanse ambassadeur in de Dominicaanse Republiek, Smith Augustin, en de miljardair-zakenman Amos Andre. In Guinee had rabbijn Pinto een ontmoeting met de Guinese president Alpha Condé en premier Ibrahima Kassory Fofana.

Een onderwijsdoctrine die conservatisme en liberalisme combineert

Om in contact te blijven met zijn studenten en volgelingen, maakte rabbijn Pinto er een gewoonte van om de verschillende centra van zijn instellingen over de hele wereld te bezoeken. Hij bezoekt jaarlijks tientallen verschillende landen en geeft cursussen voor duizenden mensen.

Rabbi Pinto heeft meer dan 100 boeken geschreven en gepubliceerd. De educatieve aanpak bepleit enerzijds conservatisme en strikt respect voor de Joodse wet en traditie, en integreert anderzijds een liberale lijn die de boodschap overbrengt dat niets zwart-wit is, dat iedereen zijn eigen persoonlijke verhaal heeft en uitgaat van een unieke rol, en ieder van ons is in de wereld gekomen om, op ons eigen niveau, onze eigen bijdrage te leveren aan het herstel van zonden.

Rabbi Pinto aarzelt niet om onwettige verschijnselen aan de kaak te stellen, zoals waarzeggers die leugens verspreiden. In zijn lessen benadrukt hij de plicht die aan ouders en opvoeders wordt opgelegd om gevoelig met kinderen om te gaan en hen op hun eigen manier te laten groeien. Het bevordert de eenheid onder alle doelgroepen en geloofsovertuigingen, en tot de studenten en volgers behoren ultraorthodoxe, seculiere, religieuze, vrouwen en mannen, joden en niet-joden.

Officieel bemoeit hij zich niet met de Israëlische politiek, hoewel politici van beide kanten van het politieke spectrum hem regelmatig raadplegen. Volgens hem is “politiek een misleiding, en moeten we ons in de eerste plaats bezighouden met het doen van goede dingen in de wereld, het helpen van de behoeftigen, het vriendelijk zijn voor onze vrienden en vrouwen, de zorg voor onze kinderen, het bestuderen van de Thora en het bidden, en leven met optimisme en vertrouwen dat alles goed komt.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments