Tuesday, July 23, 2024
spot_img
HomeMemoiresMarokko14e editie van “Ftour Pluriel”: het snelbrekende diner dat de nadruk legt...

14e editie van “Ftour Pluriel”: het snelbrekende diner dat de nadruk legt op “coëxistentie en tolerantie” tussen religies binnen het koninkrijk Marokko

Casablanca – De 14e editie van de “Ftour Pluriel”, een vlaggenschipbijeenkomst van samenleven, bracht donderdagavond in Casablanca de vertegenwoordigers van de drie monotheïstische religies onder meer dan 200 persoonlijkheden samen rond dezelfde tafel om de jongeren te breken.

Op initiatief van de verenigingen ”Marokkaanse Millenniumleiders”, ‘Marokkanen Pluriels’ en ‘Salam Lekoulam’ en met de steun van de Konrad Adenaeur Stiftung Foundation, vond deze editie van 2024, geplaatst onder het thema ‘Laten we het licht aandoen’, plaats in Riad Benjelloun van Zaouia Boutchichia in de oude medina, in aanwezigheid van de adviseur van Zijne Majesteit de Koning en oprichter en voorzitter van de Essaouira-Mogador Association, André Azoulay, de gouverneur van de prefectuur van de districten Casablanca-Anfa, Aziz Dades, talrijk diplomaten, waaronder de ambassadeurs van de Verenigde Staten, Frankrijk, Senegal en Zwitserland, naast een groot aantal actoren uit het maatschappelijk middenveld en de artistieke en culturele gemeenschap van Marokko.

Bij deze gelegenheid gaf de heer Azoulay in een verklaring aan MAP aan dat de boodschap die Marokko vandaag naar de rest van de wereld stuurt meer dan ooit een boodschap is die zowel die van loyaliteit, van veerkracht als van het vermogen van onze samenleving is. land, ook in de moeilijkste tijden, om een ​​voorbeeld te zijn van samenleven, dankzij onze specificiteit van “Tamaghrabit”, de vrucht van een baanbrekende en unieke keuze voor Marokko, onder de verlichte leiding van Zijne Majesteit de Koning, om zich de rijkdom, de diepte en de legitimiteit van al zijn diversiteiten toe te eigenen, die vandaag de dag het hart vormen van de sociale moderniteit van ons land.

De heer Azoulay onderstreepte het unieke karakter van Marokko, “het enige land ter wereld dat deze stem zo ver mogelijk laat horen en deze roep om vrede belichaamt die moet worden uitgebreid, beschermd en bevorderd”, en merkte op dat deze “Ftour Pluriel”, die viert vandaag zijn

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments